GYIK

gyakran ismételt kérdések

  A tarpai Nagy-hegyen. Bővebb információt a Hol találsz minket menüpont alatt találsz.

A hegy lábánál, bejáratánál díjmentesen tudsz parkolni. KIEMELTEN KÉRÜNK MINDENKIT arra, hogy NE parkoljon az út mentén! Ez nagyon fontos a helyi gazdák nyugalma, a balesetek elkerülése és a forgalom zavartalan áramlása miatt! Kérjük gyalog gyere tovább az ültetvényig. 

A fesztivál 2 napig tart (szombat-vasárnap) június végén. Pontos időpontról tájékozódj Facebook oldalunkon!

A belépést minimum egy aratótáska vásárlása biztosítja (mérete 22x28x11 cm), személyenként, páronként, ill. családonként. Igény szerint több arató táska is vásárolható. 

Levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.

Amennyi egy papír aratótáskában elfér (mérete 22x28x11 cm). Igény szerint több arató táska is vásárolható.

  • A levendula szedését mindenki saját kézi eszközzel végzi (olló, metszőolló). A levendula kézi, vagy nem megfelelő eszközzel történő szedése – a cserjék védelme érdekében – tilos!

Szükség esetén a helyszínen metszőollót korlátozott számban lehet kölcsönözni (letéti díj ellenében) 

Levendulát mindig csak a táblával jelölt, aratható területen lehet szedni. A Szüretfeszt idején kívül a levendula szedése az ültetvényen tilos!

Levendulásunkban több interaktív pontot is találsz. Ezeket okostelefonodba beolvasva további hasznos információkat találsz a levenduláról, az illóolaj készítésről, meditációs és relaxációs gyakorlatokról a ZEN jegyében.

Sajnos nem! Levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.

Természetesen! Illatpárna, kézműves szörp és több saját készítésű termék közül válogathatsz.

Az árnyékos pihenőkertben levendulaszörp és limonádé kóstolására van lehetőség.

Piknik lehetőségéről tájékozódj Facebook oldalunkon

Nyugodtan! Örökítsd meg a nálunk töltött pillanatot telefonoddal vagy amatőr gépeddel. Profi fényképészek professzionális géppel (DSLR) kizárólag előzetes engedéllyel készíthetnek képeket.

A Szüretfeszten kívül a tarpai Nagy-hegy számos programot kínál. Sétálj egyet a különböző, érdekes túraösvények egyikén vagy kerékpárral járd be a környék nevezetességeit.

Az ültetvény egyéb programjait keresd Facebook oldalunkon

Természetesen! Vendégeink az árnyékos pihenőkertben található mosdókat díjtalanul használhatják.