GYIK

Késő júniusban a Szedd magad napra várjuk látogatóinkat. Ha szeretnél értesülni az esemény pontos időpontjáról látogasd meg Facebook oldalunkat.

Az aktuális rendelkezéseknek megfelelően kérjük a védettségi igazolványt.

Az aktuális korlátozásoknak megfelelően szabadtéri rendezvényen nem kötelező a maszkviselés.

Kellő személyes távolság tartása mellett és kihelyezett fertőtlenítő pontokon kívül más biztonsági intézkedésre nincs szükség. A méhcsípés és napszúrás elleni védelemről kérjük gondoskodj!

  A tarpai Nagy-hegyen. Bővebb információt a Hol találsz minket menüpont alatt találsz.

A hegy lábánál, bejáratánál díjmentesen tudsz parkolni. A torlódás és balesetek elkerülése végett kérjük gyalog gyere tovább az ültetvényig. 

Ültetvényünkön több mint 1000 tő francia levendula virágzik késő júniusban.  A levendulagyűjtés feltételeiről a Szedd magad menüpont alatt olvashatsz. Pontos időpontról tájékozódj Facebook oldalunkon

A belépést minimum egy aratótáska vásárlása biztosítja (mérete 22x28x11 cm), személyenként, páronként, ill. családonként. Igény szerint több arató táska is vásárolható. 

Levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.

Amennyi egy papír aratótáskában elfér (mérete 22x28x11 cm). Igény szerint több arató táska is vásárolható.

  • A levendula szedését mindenki saját kézi eszközzel végzi (olló, metszőolló). A levendula kézi, vagy nem megfelelő eszközzel történő szedése – a cserjék védelme érdekében – tilos!

Szükség esetén a helyszínen metszőollót korlátozott számban lehet kölcsönözni (letéti díj 500 forint) 

Levendulát mindig csak a táblával jelölt, aratható területen lehet szedni. A „SZEDD MAGAD!” akción kívül a levendula szedése az ültetvényen tilos!

Levendulásunkban több interaktív pontot is találsz. Ezeket okostelefonodba beolvasva további hasznos információkat találsz a levenduláról, az illóolaj készítésről, meditációs és relaxációs gyakorlatokról a ZEN jegyében.

Sajnos nem! Levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.

A helyszínen kizárólag levendula szedésére van lehetőség, tő vásárlására nem.

Nagyon szeretnénk! Illatpárna, kézműves szörp és több saját készítésű termék közül válogathatsz.

Az árnyékos nyári pavilonunkban levendulaszörp és limonádé kóstolására van lehetőség.

Piknik lehetőségéről tájékozódj Facebook oldalunkon

Nyugodtan! Örökítsd meg a nálunk töltött pillanatot telefonoddal vagy amatőr gépeddel. Profi fényképészek professzionális géppel (DSLR) kizárólag előzetes engedéllyel készíthetnek képeket.

Persze! Csak annyit kérünk, hogy házi állatok az ültetvénybe, a levendula sorok közé ne menjenek. Továbbá kérjük a gazdikat, hogy ürülékszedő zacskóról és kedvencük jólneveltségéről gondoskodjanak, ne zavarják meg a többi vendég nyugalmát.

Nyitástól egészen zárásig szívesen látunk! A nyári pavilonban árnyékos hellyel és hideg levendulaszörppel várunk.

A „Szedd magad” akción kívül a tarpai Nagy-hegy számos programot kínál. Sétálj egyet a különböző, érdekes túraösvények egyikén vagy kerékpárral járd be a környék nevezetességeit.

Az ültetvény egyéb programjait keresd Facebook oldalunkon

Természetesen! Mivel ültetvényünk egy közművesítetlen külterületen található, ezért egy koedukált kerti mosdót tudunk felajánlani.