Levendula buzogány

A levendula hosszan tartó illata és egyedi lila virágai miatt tökéletes választás különböző DIY ötletekhez

Mindegy, hogy otthon a háztartásba vagy barátoknak ajándékba készítünk kézműves alkotást, a levendulában, mint alapanyagban nem fogunk csalódni. A növény minden része felhasználható. Frissen vagy kiszárítva, szárral vagy csak a virágot lemorzsolva. Képességeinkhez mérten a határ a csillagos ég!

Levendula buzogány

A fonás attól függően, hogy mekkora méretű buzogányt szeretnénk nem kevés idő. Ezért az elkészítése tökéletes elfoglaltság egy lusta vasárnaphoz. Ne szomorkodj ha az első nem lesz tökéletes! Mint mindenben itt is a gyakorlat teszi a mestert! A profik akár több szalaggal is tudnak egyszerre dolgozni és sokkal több mintát ismernek.  

Illatpárna

Egy szárított levendulavirággal megtömött illatpárna a párnánk alatt köztudottan segíti a nyugodt alvást. Válasszunk vékony anyagot, hogy az illat minél jobban érződjön. Az anyaga lehet pamut, vászon, szatén, selyem, organza vagy muszlin. Az illatzsákokat megvarrhatjuk mi magunk vagy elvihetjük egy varrónőhöz, de akár készen is megvásárolhatjuk.

ELKÉSZÍTÉS

Buzogány készítéséhez az angol levendula ajánlott. Szedjük hosszú szárral, még mielőtt kinyílnak a virágok, így nem fogja annyira hullajtani őket.

A legszebb eredményt akkor érjük el ha a szalagot mindig 2 szár között  vezetjük fel és le. Hogy a minta végig váltakozva megmaradjon páratlan számú levendulaszár párral kell dolgoznunk. (például 18 db szár levendula az 9 db pár, így lesz a párok száma páratlan)

Rendezzük el majd jó szorosan kössük össze a levendulákat közvetlenül a virág alatt. Ehhez azt a szatén szalagot használjuk, amivel dolgozni szeretnénk. Az egyik végét hagyjuk rövidre, ezt majd elrejtjük a buzogányban, a másik vége viszont maradjon hosszú, ne vágjuk el.

Innen jön a neheze. Tartsuk a kis csokrunkat virággal lefelé és a szárakat hajlítsuk vissza. Ha frissen szedtük a levendulát nem fog eltörni a szár!

Kezdődhet a fonás! Vezessük a szalagot 2 száron felül, majd 2 száron alul váltakozva, körbe-körbe. Mindig húzzunk a szalagon egy kicsit, hogy a végeredmény elfedje a buzogányban lévő virágokat. 

Ha minden virágot elfedtél húzd szorosra a szalagot a maradék szárak körül és kösd el. Készíts csinos masnit a csomóra! Kész is vagy!

 

HOZZÁVALÓK

friss angol levendula
szatén szalag

 

 

készen állsz a projektre?