illat nyugalom relax & levendula

Markáns, semmivel sem összetéveszthető illat. A levendulamezők lélegzetelállító látványa. Kell ennél több?

Levendulásunkat 2019-ben telepítettük a tarpai Nagy-hegy düllőin, de történetünk nem itt és nem ekkor kezdődik. Őszintén a levendulával való kapcsolatom teljesen haszon alapon indult. Szükségem volt szárított levendulavirágra a natúr kozmetikumaim készítéséhez, ezért ültettem néhány tövet a kertbe. Nem kellett sok év és már nem tudtam mit kezdeni a rengeteg felesleges virággal. Muszáj volt még valamihez használnom, hogy ne menjen kárba és innentől kezdve nem volt megállás. Annyira sokszínűen felhasználható ez a növény és nem utolsó sorban a kertem még sose volt ilyen gyönyörű és illatos.

Kezdetek

A levendulakertész sorsa, hogy előbb vagy utóbb szeretne belőle még többet. Nincs is annál szebb látvány, amikor a levendulasorok lilába borulnak. Nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem az illat is mennyei. Megérzed a levendula nyugtató, kellemes illatát és rögtön ellazulsz.

Miért ZENdüllő?

A levendula közismerten nyugtató és relaxáló hatással van az emberi szervezetre. Amikor levendulát szedsz az hatással van rád fizikailag és lelkileg is. A derűs nyugalom állapotát akár tudatosan is el lehet érni. Ehhez nyújtanak segítséget a kertben kihelyezett ZEN kártyáink.

INteraktív

A ZEN kártyákkal a levendulásba látogatók korszerű, interaktív módon és könnyűszerrel megismerhetnek különböző stresszcsökkentő gyakorlatokat, ember és természet szimbiózisát. Továbbá sok hasznos információt talál a levenduláról, hazai történelméről, illóolaj lepárlásról és felhasználásáról. Csupán egy okostelefonra és internetelérésre van szükség.

Nyári pavilon

A levendulás tőszomszédságában található a ZENdüllő Nyári Pavilonja. Itt lehetőség van a kellemes árnyékba húzódva elkortyolgatni egy frissítő szörpöt vagy limonádét a családdal, barátokkal. 

készen állsz az élményre?

Levendulásunk csak a Szüretfeszt ideje alatt látogatható. Céges / magán rendezvényeket, nagyobb csoportokat nem áll módunkban fogadni. Megértésüket köszönjük!